#wajomoatjeuh!

Een chef leren kennen via sociale media is altijd aangenaam. Dezelfde chef leren kennen dankzij zijn eigen hashtag? Pakken aangenamer!
Tom Van Lysebettens, chef bij Cochon de Luxe, zet vaak prachtige foto’s online op Instagram en andere sociale media met een eigen “#wajomoatjeuh” tag. Een meer dan gepaste reactie op de gerechten die hierbij te zien zijn.
Met bekende namen zoals Oud Sluis, C-Jean, Het Gebaar en Coeur d’Artichaut op het palmares klonk het alvast goed in de oren.

Vorige keer konden we genieten bij Karel De Stoute dankzij Jong Keukengeweld. Deze keer kwamen we uit bij Cochon de Luxe in de Brabantdam te Gent.
Direct bij het binnenkomen komt de eigen stijl van Tom en Alison naar boven.
Een tof zelfportret, gezellige sfeer en later ook een klein porseleinen mannetje/vrouwtje aan de toiletdeur gevonden, hemels!

Na wekenlang uitkijken naar ons bezoek aan Cochon de Luxe, stapten we met een zekere spanning het restaurant binnen.
Die spanning werd gelukkig snel gebroken door enkele toffe hapjes.
Een goudkleurig “luxezwijn” van beenham met zwarte truffel, een mousse van zalm met sesam en yuzu gevolgd door mijn favoriet, bloemkool met pickles en accent van crispy pork skin. De combinatie van die laatste alleen lieten een énorme indruk na op mezelf. Iets wat ik zeker zal proberen namaken.

 

i-love-buikspek

Na enkele geslaagde hapjes, was het nog spannender voor het voorgerecht.
Traag gegaard buikspek met aubergine, een appelvinaigrette en gepofte zwarte rijst. Met de toepasselijke “I Love buikspek” benaming.
Toffe bordschikking die alweer de chef’s fijne afwerking naar boven bracht. Een goede combinatie van de  zachte smaak van het buikspek met toch het licht zurige van de appelvinaigrette.

 

14803253_10157704303555038_1136896048_oAls extra voorgerecht, speciaal voor jong keukengeweld, kregen we nog de
“Hole in one”.  Een stiekeme glimlach verscheen op mijn gezicht toen ik de serveerwijze zag. Een stukje kunstgras in een houten omkadering, met daarop 2 golfballetjes bestaande uit een mousse van Madeira met interieur van ganzenlever.
De Madeira was persoonlijk iets te overheersend voor mij, maar ook enkel omdat ik niet zo een drankenliefhebber ben.

Het hoofdgerecht volgde mooi op de vorige gang, en kreeg de naam “Bouillabaise”.
Deze bestond op zijn beurt uit een stukje mooie meid (de vis), met tarwerisotto, mossel, strandkrab met aioli en uiencrunch, mini courgette afgewerkt met jus van strandkrab. Smaken die perfect bij elkaar passen en alweer geen saaie bordschikking.

 

jen-berrysEn zoals het een echte bakker betaamt, was het ook hier uitkijken naar de laatste gang van de maaltijd… Het nagerecht!
Deze kreeg de toepasselijke naam “Jen en Berry’s” en bestond uit een mousse van zure room met ‘jen’evergranité en bessen, raw cookie dough en een gel van bramen.
Ideale combinatie als finish met iets fris, zoet, zuur en de nasmaak van het cookie dough.

russian-roulette
Na het dessert kwam ook nog de “Russian Roulette”
Pralines in de vorm van gouden kogels, waar volgens de chef 1 op 100 vol tabasco zit. Gelukkig hadden we allemaal de normale, toch was ik wel benieuwd naar de combinatie van chocolade met tabasco.

En toffe ervaring met een grappige kwinkslag in elk gerecht.
Hoogstaande keuken ‘me ne hoek af‘.
Vast en zeker een aanrader voor zij die in de buurt van Het Zuid in Gent iets willen gaan eten. De perfecte afsluiter na een dagje winkelen.

Cochon de Luxe
Brabantdam 113
9000 Gent
09/336.16.72
http://www.cochondeluxe.be
Openingsuren zijn woensdag tot zaterdag van 12u tot 13u30 & van 19u tot 21u
Zondag enkel van 12u tot 13u30

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s