Over Mij

“Schrijf iets over jezelf ….” In mijn ogen, de moeilijkste woorden die er bestaan.

Er is natuurlijk altijd de makkelijkste oplossing: Je naam, beroep, belangrijkste geschiedenis, hobby’s, eventuele broers of zussen,…. En de rest ? Dat kom je onderweg wel te weten als je mijn blogs blijft lezen !

Mijn naam ? Roel, een naam die volgens het internet “Beroemd land” betekent. Klinkt niet slecht toch ?
In het dagelijkse leven, ben ik proefbakker in een R&D-centrum in Zwijnaarde. Wat eigenlijk erop neerkomt dat ik hele dagen bezig ben met het maken van brood, bladerdeeg, sandwiches, quiches en allerlei andere toffe opdrachten, afwisselend met kwaliteitscontrole van onze producten (ik werk voor een van de grootste bloemmolens in Europa, genaamd Brabomills / Paniflower)

Mijn geschiedenis ?

Op 24 november, 1986 ben ik geboren in een klein stadje, genaamd Eeklo.
Als enige jongen tussen twee oudere zusjes stond er mij een lastige weg te wachten.

Baby Roel

klein rost ventje kokenReeds op jonge leeftijd, was ik verslaafd aan alles wat te maken had met koken. Mijn dagen waren snel gevuld met allerlei experimenten. Ik was nog steeds maar een beginneling die zijn weg zocht in een grote keuken, maar met genoeg help en begeleiding van de moeder, ging een hele nieuwe wereld open voor mij.

De jaren verstreken, en de veranderingen kwamen. Niet enkel in het leven, maar ook in de keuken.
Op de leeftijd van 12-13 jaar, als trotse student in het middelbaar, kwam er een kleine pauze op het experimenteren in de keuken.
De dagen waren reeds gevuld met saaie begrippen als Frans, Wiskunde, Aardrijkskunde, … Ik was niet de beste student, en zeker niet de meest gelukkige.

12 jarige RoelOp 16-jarige leeftijd, vond ik uiteindelijk mijn “raison d’etre” en kreeg ik van mijn ouders de kans om te gaan studeren in “Ter Groene Poorte” in Brugge. Een school die tot op de dag van vandaag behoort tot de beste culinaire scholen.

Chef Roel

Na een studie van twee jaar in de richting bakkerij, specialiseerde ik mij in een zevende jaar, in patisserie & chocolaterie.
Hierop volgde het echte werk; vast werk zoeken.
Dit vond ik al snel op mijn laatste stageplaats en hier deed ik zes jaar ervaring op.
De jaren verstreken en helaas was ik ook hier alles behalve gelukkig.

Na een korte zoektocht, vond ik de job waar ik nu tewerkgesteld ben. Een job waar elke dag speciaal is en waar ik elke dag dingen bijleer.

Dat was zowat de geschiedenis.
Voor mijn toekomstbeeld ? Wie weet wat de toekomst nog kan brengen.
Geluk, gezondheid en veel eten ! Want laat ons eerlijk zijn … Lekker eten is iets om gelukkig van te worden !